3 måder at forbedre indendørs luftkvalitet derhjemme


Tjek luftventiler og udskift filtre for at forbedre luftkvaliteten – Ventilation Montering er også at anbefale, enheder som DUKA One eller alternative kan også gøre en forskel. 
Kofanger-til-kofanger mellemstatslig trafik. Bølgende industrielle skorstene. Dette er blot nogle få af de billeder, som dukker op, når vi tænker på luftforurening. Men hvad med indendørs luftforurening? Tænker du nogensinde på, hvor sikker luften er inde i dit hjem?

Sandheden er, at luftforurening i dit hjem kan være lige så slem – eller endda værre – end den er udendørs. Og med den gennemsnitlige danskere, der tilbringer 77 % af deres liv indendørs, skulle du tro, at indendørs luftkvalitet ville være noget, vi ville høre om oftere. Men gå ikke i panik! Med lidt forebyggende vedligeholdelse og lidt grundlæggende viden kan du tage øjeblikkelige skridt til at forbedre din indendørs luftkvalitet i dag.

Almindelige luftforurenende stoffer.
Luftforurenende stoffer kan variere fra forurenende stoffer, som dine kæledyr kommer udefra, til farlige gaslækager. Kul er et almindeligt luftforurenende stof, der stammer fra naturgas, der slipper ind i dit hjem uden at blive brændt af. Ældre hjem kan indeholde asbest og blypartikler, som kan være skadelige for lungerne, når de slippes ud i luften. I badeværelser og køkkener kan skimmelsvamp og meldug blive til gene, hvor fugtniveauet typisk er højere end i resten af ​​dit hus.

Ved at leje affugter engang imellem hvis du bor i et fugtigt hjem kan også hjælpe. Lej affugter med transport her f.eks. 

Her er 3 ting, du kan gøre med det samme for at forbedre luftkvaliteten i dit hjem:

1. Skift dit ventilations-filter.

Airconditionanlæg og ventilationsanlæg arbejder altid på at give dit hjem den perfekte temperatur hele året rundt. Men mens de cykler gennem al den luft, filtrerer de nogle af de almindelige luftforurenende stoffer fra. Til sidst fyldes deres luftfiltre op og holder op med at udføre deres arbejde. Det giver ikke kun problemer for din indendørs luftkvalitet, det slider også dit AC-system, hvilket kan føre til dyre reparationer hen ad vejen. Så sørg for at udskifte dine AC-filtre regelmæssigt, eller få en serviceplan for aircondition, som normalt inkluderer et filterskift – især hvis du er allergivenlig eller bor i et storbyområde med høje niveauer af forurening. Hvis du har brug for at udskifte eller reparere dit anlæg, kontakt en lokal elektriker, f.eks. hvis du bor på Frederiksberg, kontakt en elektriker Frederiksberg og hvis du bor på Nørrebro kontakt en elektriker Nørrebro, så er der måske penge at spare på kørsel osv. 

2. Glem ikke andre luftfiltre.

Dit AC-filter er ikke det eneste, der virker for at holde luften ren i dit hjemmemiljø. Hvis du virkelig ønsker at forbedre luftkvaliteten i dit hjem, skal du sørge for at tjekke filtrene i dine andre husholdningsapparater. Din støvsuger, tørretumbler og køkkenventiler bør alle efterses og vedligeholdes med jævne mellemrum. Det anbefales at rengøre eller udskifte disse almindelige husholdningsfiltre med få måneders mellemrum.

3. Tjek dine luftkanaler.

Luftkanaler er ansvarlige for at distribuere varm og kold luft i hele dit hjem, hvilket giver et behageligt klima i alle rum. Men kanaler, der ikke er installeret korrekt eller vedligeholdt, kan distribuere forurenende stoffer fra et rum til et andet. Over tid kan støv, skæl og endda skimmel ophobes i dine kanaler, hvilket reducerer den samlede luftkvalitet. Hyr en professionel elektriker for at sikre, at dine kanaler cirkulerer frisk, ren luft.

Del artikel
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.