Hvad er forstoppelse?
Forstoppelse er et almindeligt problem i den vestlige verden, og der er mennesker, der ikke frigiver en “nummer to” i flere dage. Når du er forstoppet, er der afføring i tarmen, som din krop ønsker at komme ud, men kan ikke, hvad der blandt andet sker er, at væsken i afføringen recirkulerer ind i kroppen og lægger mere belastning på et allerede anstrengt rensningssystem.

Ikke underligt at folk føler sig dårlige, når de er forstoppede, for kroppen forvandles til en vandrende affaldsstation, der bare akkumulerer mere og mere skidt!

Symptomer på forstoppelse:

Du vil bøje, men du kan ikke
Skammel er hård og træg
Det kan skade endetarmsåbningen, når du bæsjer
Du føler ikke, at tarmen er blevet tømt bagefter
Spændt og oppustet mave
Smerter i maven
Du kan føle dig træt og døsig
I dag er forstoppelse normaliseret, og ifølge plejeguiden går nogle på toilettet et par gange om ugen, mens andre et par gange om dagen.

Tip til forebyggelse af forstoppelse
Det bedste er at forhindre, at forstoppelse endda bliver et problem. Her er nogle tip til, hvordan du gør dette:

1. Drik godt med vand
Hvis en person ikke drikker nok vand, prøver kroppen at genbruge væske, der allerede er i tarmen. Kroppen vil derefter tage væsken fra afføringen, hvilket vil gøre afføringen hård og stiv, hvilket gør det vanskeligere for det at passere gennem tarmen.

I processen genindføres kontamineret væske, som faktisk vil blive sendt ud af kroppen, i cirkulation, hvilket lægger en stor belastning på leveren og kroppens rensningssystem generelt.

Start hver dag med at drikke et stort glas vand (personligt drikker jeg ca. 800 ml vand, inden jeg gør noget andet). Invester derefter i at drikke mellem 2-3 liter vand i en hel dag afhængigt af hvordan din livsstil ser ud.

2. Træk væsker ned
Undgå væsker som kaffe, sort te og alkohol. Hvis du har en dårlig vane med ikke at drikke nok vand, kan du redde problemet ved for eksempel at drikke kaffe. Jo mere kaffe du drikker, jo mere vand skal du drikke.

Nogle føler, at kaffe (koffein) kan starte maven, men dette er ikke en bæredygtig løsning. Du skal være i stand til at passe på din mave selv uden hjælp af koffein.

3. Spis mere fiber
Spis mere fiberrige fødevarer såsom grøntsager, nødder, korn, linser, tørret frugt og frø.

Men!

Fiber fungerer kun med vand. Hvis du begynder at tilføje mere fiber til maden men fortsætter med at drikke for lidt vand, forværrer du kun problemet, da tørret frugt, frø og lignende suger det lille vand derinde.

Undgå også junkfood, forarbejdede fødevarer, hvidt mel, hvid ris eller andre fødevarer med lavt fiberindhold. Også mælkeprodukter er kendt for at stoppe strømmen, så undgå at spise dette hver dag eller balancere det med mere fiber.

En nem måde at øge mængden af ​​fiber er at blande 1 spsk fiberskaller med 2,5 dl vand. Drik dette dagligt for at holde din mave regelmæssig.

4. Tag magnesiumtilskud
Magnesium som et kosttilskud er effektivt til at undgå forstoppelse, men forskellige typer magnesium har forskellige anvendelser.

Oxygentarmen anbefales til forstoppelse

5. Tyg korrekt
Sørg for at tage det roligt ved måltiderne og tygge ordentligt. Det er let at bare smide mad i, og inden du ved det, har du spist alt på pladen.

Læs mere om, hvordan du kan optimere din fordøjelse her.

6. Rør ved dig selv hver dag
Bevægelse af tarmbevægelser er også påkrævet. Gå ud en hurtig gåtur og sving lidt ekstra med armene for at rotere overkroppen lidt ekstra, løbe eller jogge, lave benbøjning og mere. Bare sørg for at gøre noget dagligt for at holde trit.

7. Optimer din position på toiletsædet
Hvis alt er i orden med din fordøjelse, og du er i en hængende position, skal du næppe være nødt til at trykke overhovedet for at opnå fuldstændig tarmtømning.

Indsæt en afføring i det toilet, som du lægger fødderne på. Derefter ender du i en hængende position, hvilket gør det lettere for afføringen at passere.

Det fungerer godt med en almindelig palle, men der er også en specielt designet palle, en såkaldt Squat Potty, som du kan bruge, der er bedre tilpasset.

Når du sidder i et traditionelt toilet, får din krop ingen støtte til at skubbe afføringen op i tarmen og over svingen ind i den tværgående tarm. Men der er flere grunde til, at den traditionelle skålstol ikke er tilpasset til menneskelig brug.

Puborectalis-musklen er en muskel, der fastgøres til skambenet og går omkring endetarmen som en løkke. Ved sammentrækning (kontrahering) forhindrer muskelen, at afføringen passerer, hvilket opstår, når du står op. Når du sætter dig ned på skålen, havner Puborectalis i en delvist afslappet position.

huksittande_anorectalangle
Her har du en grund til, at du har brug for at læne dig frem på skålstolen og skubbe for at få et glat liv.

Rektumens vinkel gør det simpelthen vanskeligere for afføringen at passere. I en fuldt krøllet position, omtrent hvor bagsiden af ​​lårene gnider sårene, er puborectalis-muskelen fuldstændig afslappet. Dette gør afføringen meget lettere gennem endetarmen.

Hjemmesag mod akut forstoppelse
Forebyggelse i al ære, men du har muligvis brug for hjælp nu! Her er nogle specifikke tip til at få din mave hurtigt op og køre:

Sid på en squat i længere tid, helst 15-30 minutter, eller lav benbøjninger, hvor du kommer dybt nede. Hvis du har svært ved at squatere, kan du læse dette indlæg, hvor vi grundigt gennemgår squatting.
Spis figner og / eller blommer – rige på fiber og har en afføringsmiddel. Dog kun i kombination med drikkevand!
Bryg en kop stærk kaffe – dette kan have en effektiv akut effekt. Hvis du drikker kaffe ofte og ofte, kan din krop allerede være vant til koffein, hvilket ikke altid er nyttigt.
Prøv at drikke 1 spsk hørfrøolie eller 2-3 spsk hørfrø / chiafrø gennemvædet i 2 kopper vand.
Test noget, der er naturligt afføringsmiddel, såsom UltraDetox, som er en urte- og fiberdrink. Det fungerer godt til en normal tarmbalance og har god rensende virkning.
Du kan købe UltraDetox her

Endelig er det godt at vide, at forstoppelse lejlighedsvis er ufarlig.

Hvis du spiser godt og drikker ordentligt, men tilbagevendende problemer med forstoppelse, er dette noget, du skal undersøge